Autokorjaamo Nikunen
08 311 6785

Päästö- ja OBD- mittaukset

Katsastusta varten vaaditaan päästömittaus ja voit teettää sen meillä etukäteen.
 

Yht​​eystiedot Ajanvaraus​​​​

Päästöjen mittaus

Bensiiniautoista mitataan pakokaasuista hiilimonoksidin eli CO:n ja hiilivety-yhdisteiden eli HC:n pitoisuudet sekä lambda-arvo mikäli autossa on lambda-anturi, kun taas diesel-autoista tarkastetaan savutusmittaus eli k-arvo

Meiltä saat päästömittaustodistuksen, joka on voimassa kolme kuukautta. Tänä aikana voit käyttää todistusta viedessasi autosi katsastukseen.


Jos ajoneuvolle edellytetään päästömittausta sekä OBD-mittausta, on molemmista esitettävä katsastuksessa todistus.


Tiesithän, että myös hybridiautot tarvitsevat päästömittaukset, sillä ne käyttävät polttomoottoria. Hybridi käy siis läpi saman päästömittauksen kuin bensiini- ja dieselautot.Päästöt ja OBD- mittaukset

Päästömittaustodistus katsastukseen


  ​Voimme käyttää auton katsastuksessa


  ​Hybridiautot tarvitsevat myös todistuksen


 Hyvä tietää

Auton ikä merkitsee mitkä tarkastukset vaaditaan

Vuoden 1978 jälkeen rekisteröidyiltä bensiiniautoilta tai 1980 jälkeen rekisteröidyiltä diesel-autoilta vaaditaan päästömittaus, kun taas vuosimallista 2001 eteenpäin vaaditaan myös OBD-mittaus. Alle 10 vuotta vanhoille bensiniiniautoille ja vuodesta 2016 eteenpäin rekisteröidyille diesel-autoille tarvitsee suorittaa vain OBD-mittaus. Mikäli autosta pitää mitata päästöt ja ottaa OBD-mittaus erikseen, pitää katsastuksessa tuoda esiin todistus molemmista.

Ajoneuvoissa on järjestelmä, joka valvoo moottorin ja pakokaasujen puhdistuksen toimintaa ja se tallentaa nämä tiedot tietojärjestelmään, joka voidaan OBD-diagnostiikkajärjestelmällä mitata.

Katsastuksessa pitää olla mukana voimassa oleva mittaustodistus, joka on voimassa kolme kuukautta sen saamisesta ja mikäli autolla pitää tehdä päästömittaus ja OBD-mittaus erikseen pitää olla molemmista erillinen todistus mukana.

Tule tarkastamaan autosi päästöt

Voit varata meiltä ajan päästö ja OBD- mittaukseen muutamalla klikkauksella.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella kanssamme ensin, voit soittaa meille tai lähettää sähköpostia.

Varaa n​​​​​​yt