Autokorjaamo Nikunen
08 311 6785

Jarrujen huolto ja korjaus

Auton jarrujen on toimittava moitteettomasti jokaisessa tilanteessa ja kaikissa olosuhteissa. Autokorjaamo Nikunen käyttää valmistajan ohjeiden mukaisia jarrujen varaosia huoltotöissä.

Yhteyst​​iedo​​​​t Ajanvaraus​​

Jarrujen huolto ja korjaus

​Kokeneet mekaanikot


  ​Tarkistus määräaikaishuollossa 


  ​Korkealaatuiset varaosia


Jarrujen tarkastus on osa määräaikaishuoltoa

Suosittelemme, että ajoneuvo huolletaan säännöllisesti ja jarrut tarkastetaan määräajoin jarrujärjestelmän kunnon arvioimiseksi ja osien vaihtamiseksi tarvittaessa ennen ongelmien ilmenemistä. Jarrujärjestelmä on yksi auton turvallisuuden kannalta kriittisimmistä ominaisuuksista.


 Hyvä tietää

Miten usein kuuluisi jarrut huoltaa ?

Jarrupalat toimivat puristamalla jarrupalat kiinni jarrulevyyn, mikä aiheuttaa monien eri osien kulumista ajan myötä ja siksi jarrupalat, -levyt ja -neste kuuluisi vaihtaa aika ajoin. Yleisenä ohjeena jarruneste kuuluisi vaihtaa vähintään kahden vuoden välein. Monet tekevät virheen odottaessaan virheiden ja tehottomuuden merkkejä, mutta suosittelemme tarkastavan jarrut säännöllisesti ennenkuin ongelmia ilmenee niin voit olla aina varma, että jarrut toimivat silloin, kun pitääkin.

Jarrutarkastuksessa mekaanikkomme käyvät huolellisesti jokaisen kuluvan osan kuten jarrupalat, -levyt ja -nesteen. Meillä on erikoislaitteet näitä varten ja mikäli tulokset eivät täytä valmistajan määrittämiä vaatimuksia tulee osa vaihtaa. Jarruneste myös heikkenee iän ja käytön myötä, joten sekin tarkastetaan ja kaikkien toimenpiteiden jälkeen saat yhteenvedon jarrujen kunnosta sekä tarjouksen mahdollisista töistä.

Jarrujen ongelmien havaitseminen voi olla vaikeaa, mutta tässä muutama asia mitä seurata mitkä viittaavat jarrujen ongelmiin.
​- Vikavalon palaminen kojelaudassa.
​- Jalan alla pehmeältä tuntuva poljin tai jarrujen reagoimattomuus paineeseen.
​- Rahina voi viitata palojen kuluneisuuteen
​- Vinkuva ääni taas osoittaa usein ettei jarru vapaudu kunnolla ja -satulaa kuuluisi tutkia
​- Tärinää tai ajoneuvon suuntautumista sivuun jarruttaessa.
​- Käsijarrun kasvanut liikematka.
Mikäli huomaat mitään näistä ongelmista, ole meihin yhteydessä.

Tarvitseeko autosi jarrut huoltoa tai korjausta ?

Voit varata meiltä ajan jarruhuoltoon ja -korjaukseen ihan muutamalla klikkauksella.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella kanssamme ensin, voit soittaa meille tai lähettää sähköpostia.

Varaa n​​​​​​yt