Autokorjaamo Nikunen

Ilmastointihuolto Oulu

Ilmastointihuollot kaikille automerkeille

Säännöllinen huolto auttaa ilmastointijärjestelmää toimimaan tasaisesti ja ennaltaehkäisee suuria rahaa ja aikaa vieviä korjaustöitä. Ilmastoinnin oikea toiminta on tärkeää myös ympäristölle, sillä viat voivat johtaa jäähdytysnestevuotoihin. Vuototapauksissa pelkkä jäähdytysnestesäiliön täyttäminen ei riitä.

 Järjestelmän tyhjennys sekä jäähdytysnesteen ja kompressoriöljyn lisääminen
 Vuototestaus
 Paine- ja toimintatestaus
 Sisätilansuodattimen vaihto

Ilmastointihuollon toimenpiteet

Ilmastointihuoltoon kuuluu kylmäaineen imeminen pois järjestelmästä ja puhdistus. Tämän jälkeen täytämme ilmastointijärjestelmän ja lisäämme kylmäainetta, jos tarvetta on. Usein ilmastointihuollon yhteydessä tarkistetaan myös ilmastointijärjestelmän öljyn määrä ja lisätään sitä tarvittaessa.

Koska autosi ilmastointi on viimeksi tarkastettu tai huollettu?

Ilmastointijärjestelmän vikoja ei aina ole helppo huomata. Autoon voi huomaamatta päästä pakokaasuja ja muita terveydelle haitallisia epäpuhtauksia. Myös tästä syystä ilmastoinnin suodatin on vaihdettava säännöllisin väliajoin. Ajan mittaan suodattimeen kertyy likaa, joka on ihanteellinen kasvualusta bakteereille ja homeitiöille sään viiletessä. Suodatin kannattaakin vaihtaa kerran vuodessa, jokaisen 15 000 ajokilometrin jälkeen tai autotehtaan ohjeiden mukaisesti.

Säännöllinen huolto on oleellista

Auton ilmastointijärjestelmä kannattaa tarkistuttaa ainakin kerran vuodessa muun muassa, koska järjestelmän jäähdytysaineesta häviää jopa 8 % vuodessa. Myös tärkeimmän kulutusosan, kuivaimen kunto on tarkastettava. Se poistaa kosteutta kiertävästä jäähdytysaineesta ja vähentää mekaanista kulumista. Moottorin öljynsuodattimen tavoin silläkin on rajoitettu käyttöikä. Ilmastointihuolto kannattaa teettää alkukeväästä, ennen kuin sää kuumenee ja siitepöly alkaa vaikuttaa allergiasta kärsiviin.

Tuo siis autosi Autokorjaamo Nikusen perinpohjaiseen tarkastukseen, niin kerromme, onko autosi ilmastointi kunnossa.

Varaa aika jo tänään

Soita meille tai lähetä sähköpostia, ja varaamme ajan autollesi! Tarkemmat yhteystiedot löydät yhteystiedot sivulta.